Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Χρήματα που οφείλει ο Δήμος Κερατσινίου στα σχολεία!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Πειραιάς 17-02-2008

Στις 14-2-2008 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών και γονέων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου για τα χρήματα που ο Δήμος Κερατσινίου οφείλει στα σχολεία από το 2006 (Χρωστάει στα σχολεία 433.000€!).
Μετά την παρέμβαση εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών και γονέων που ήταν στην αίθουσα, το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης και αποφασίστηκε ομόφωνα η καταβολή των χρημάτων σε 4 τριμηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση στο τέλος Φεβρουαρίου του 2008.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης καταγγέλθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τονίστηκε ότι η χρόνια υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης από το κράτος αποτελεί τη βασικότερη αιτία όλων των προβλημάτων των σχολείων. Τα χρήματα των λειτουργικών δαπανών δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων και έγινε σαφές προς όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα ανεχτεί καμία καθυστέρηση στις οφειλές του Δήμου προς τα σχολεία.
Παράλληλα αναφέρθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζουν σήμερα τα περισσότερα σχολεία, ως προς την κατάσταση των κτιρίων, των κενών εκπαιδευτικών, των ελλείψεων σε βιβλία και ζητήθηκε από τη Δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να σταθεί δίπλα στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τέλος έγινε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι παρόντες και απέναντι στη δημοτική αρχή κάθε φορά που θα τολμήσει να βάλει χέρι στα λιγοστά χρήματα που προορίζονται για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: