Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ
“Η ΠΡΟΟΔΟΣ”
ΓΟΥΝΑΡΗ 21-23 Τ. Κ. 185 31 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πειραιάς 18/4/07
ΤΗΛ.: 210 4128074
FAX.: 210 4613836 - 210 4206111
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Βρισκόμαστε στην τελευταία περίοδο του σχολικού έτους και τα σχολεία του Δήμου Κερατσινίου γνωρίζουν την πιο αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική των τελευταίων χρόνων. Η 3 και 4η δόση των λειτουργικών δαπανών του έτους 2006 (433.000€!!!) δεν δόθηκε στα σχολεία με αποτέλεσμα σήμερα τα σχολεία να βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες για τη λειτουργία τους.

Τα χρήματα αυτά που προορίζονται αποκλειστικά για τις ανάγκες των σχολείων, τα έχει πάρει ο Δήμος από την Περιφέρεια και τα έχει χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς που δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση.

Μπροστά στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος και Πειραιά «η Πρόοδος» α) συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Κερατσινίου β) έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κερατσινίου με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων και γ) συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όπου απαίτησαν την άμεση καταβολή των χρημάτων στα σχολεία.

Η σημερινή Δημοτική αρχή δεν δίνει λύση στο πρόβλημα και αρκείται να ρίχνει τις ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των σχολείων και τη λύση του προβλήματος.

Καταγγέλλουμε την προηγουμένη Δημοτική Αρχή η οποία διέθεσε τα χρήματα των σχολείων για άλλους σκοπούς.
Καταγγέλλουμε τη σημερινή Δημοτική Αρχή γιατί δεν δεσμεύεται να δώσει τα χρήματα στα σχολεία.
Καλούμε το σύλλογο εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Περάματος, την ΕΛΜΕ Πειραιά, τους Συλλόγους Γονέων καθώς και την Ένωση Γονέων Κερατσινίου να συντονίσουμε τη δράση μας και να καταδικάσουμε αυτές τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα διεκδικήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα τα χρήματα των σχολείων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: