Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Βρισκόμαστε στα μέσα περίπου της σχολικής χρονιάς και στα Σχολεία μας παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών.
Ακόμη και σήμερα, πέντε (5) μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στα Σχολεία του Πειραιά υπάρχουν τουλάχιστον 120 κενά Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικοτήτων!!!
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το ΥΠ.Ε.Π.Θ. αντί να προχωρήσει άμεσα σε διορισμούς Αναπληρωτών επικαλείται την “έλλειψη” Δασκάλων και αφήνει τα Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς. Αλήθεια, υπάρχει “έλλειψη” και σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων;
Η Διοίκηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών παίρνοντας μέτρα που οδηγούν στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών (άδειες, υποχρεωτικές υπερωρίες κλπ) και τον περιορισμό των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.
Την ίδια στιγμή στα Ολοήμερα Σχολεία δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
Αν προσθέσει κανείς το γεγονός ότι τα βιβλία ήρθαν λίγες μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι σαφές ότι τα Σχολεία μας βιώνουν την πολιτική της απαξίωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Η σκληρή λιτότητα που βιώνουν τα Σχολεία και οι εκπαιδευτικοί τις τελευταίες δεκαετίες κάνει πλέον αδύνατη την ικανοποίηση των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Μια τέτοια κατάσταση δε σηκώνει καμιά προσπάθεια εξωραϊσμού, ούτε μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αυτοθυσία ή την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Καλούμε το ΥΠ.Ε.Π.Θ. να καλύψει άμεσα τις ανάγκες των Σχολείων μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε σταματήσει η απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του έργου της.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους τη Δευτέρα 14/01/2008 και ώρα 14.00,
σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά
για να απαιτήσουμε την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: