Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξενοφώντος 15α, 105 57 Αθήνα
Τηλ. : 32 36 547 , 32 45 375 , 32 21 316 , 32 32 582
FAX : 32 38 981 - 32 31 977 - 33 12 760
e-mail: secretariat@doe.gr


Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
για την καταστρατήγηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών Π.Ε. και για την κατάργηση των Τμημάτων Ένταξης.

Συνάδελφοι.

Με ιδιαίτερη ένταση προωθείται το τελευταίο διάστημα η κάλυψη των λειτουργικών κενών με συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων, με μετακινήσεις εκπαιδευτικών, με προσλήψεις ωρομισθίων και με την καταστρατήγηση του διδακτικού ωραρίου.
Επισημαίνουμε ακόμη μια φορά ότι οι εγκύκλιοι της Δ/νσης Σπουδών που αναφέρονται σε «απασχόληση» των μαθητών είναι προδήλως παράνομες, αφού είναι αντίθετες με τις διατάξεις του Ν.1566/85.
Στην ίδια λογική κινείται και η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ (αρ. πρωτ. Φ.361.1/857/131179/δ1, 19 Νοεμβρίου 2007) που δίνει οδηγία για την κάλυψη των λειτουργικών κενών με ανάθεση υπερωριών, αλλά και με μετακίνηση των εκπαιδευτικών των Τμημάτων Ένταξης στις κανονικές τάξεις, καταργώντας στην ουσία τα Τ.Ε. Θεωρούμε τις παραπάνω πρακτικές και τη συγκεκριμένη εγκύκλιο απαράδεκτες.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη αντίθεσή του και καταγγέλλει την πολιτική της Κυβέρνησης και του ΥΠ.Ε.Π.Θ. που:
· Αντί να αυξήσει τις δαπάνες για την εκπαίδευση τις μειώνει ακόμα παραπέρα με αποτέλεσμα να υποβαθμίζει την εκπαίδευση.
· Αντί διορισμών καταργεί στην ουσία τα τμήματα ένταξης και τις τάξεις υποδοχής.
· Επιβάλλει τα πολυπληθή τμήματα και καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αναθέτοντας υποχρεωτικές υπερωρίες.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί :

· Τους συναδέλφους, εφόσον συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, να αρνούνται στα κενά τους να καλύπτουν ωράριο εκπαιδευτικών που απουσιάζουν ή δεν έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τους παρέχει γι’ αυτό πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.
· Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να υπερασπίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Σε περίπτωση που τα στελέχη εκπαίδευσης αναθέτουν με γραπτή απόφασή τους ή μέσω ωρολογίων προγραμμάτων υπερωρίες σε συναδέλφους, οι Σύλλογοι να κηρύσσουν στάσεις εργασίας για τη συνδικαλιστική τους κάλυψη.
· Τους συναδέλφους ειδικής αγωγής να μην μετακινούνται από το τμήμα τους χωρίς έγγραφη εντολή και να επικοινωνούν αμέσως με το Δ.Σ. του Συλλόγου τους.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι κατηγορηματικά αντίθετο στη μερική απασχόληση, στην ωρομισθία, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, στην παραπέρα υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
Διεκδικούμε :
· Τη στήριξη και ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
· Το διπλασιασμό των δαπανών για την παιδεία για την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.
· Την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασιακής απασχόλησης και των υπερωριών των εκπαιδευτικών
· Την άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών των σχολείων με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: