Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου τριμήνου και ακόμη περιμένουν οι μαθητές τα βιβλία τους!
Στον Πειραιά υπάρχουν περισσότερα από 130 κενά Εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
Στα Ολοήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης Εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και ταυτόχρονα πολλοί Δάσκαλοι του Ολοήμερου καλύπτουν τα κενά συναδέλφων στην πρωινή ζώνη.
Η λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής και των Τμημάτων Ένταξης είναι πολυτέλεια για το ΥΠ.Ε.Π.Θ. απολύτως αναγκαία όμως για εκατοντάδες μαθητές μας.
Ταυτόχρονα το ωράριο των Νηπιαγωγών φτάνει στις 22,5 διδακτικές (60λεπτες) ώρες την εβδομάδα και ένας μεγάλος αριθμός νηπίων μένει έξω από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία και οδηγείται στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κυβερνητική πολιτική της σκληρής λιτότητας που βιώνουν τα Σχολεία και οι εκπαιδευτικοί τις τελευταίες δεκαετίες που καθιστά πλέον αδύνατη την ικανοποίηση των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Καλεί το ΥΠ.Ε.Π.Θ. να στείλει τώρα τα βιβλία στα Σχολεία, να καλύψει άμεσα τις ανάγκες των Σχολείων μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε σταματήσει η απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του έργου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: