Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Θεατρική παράσταση

Το Δ.Σ.
και η Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου
σας καλούν να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση ‘Το γάλα’
την Παρασκευή 29/02/08 στο θέατρο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ( Πλαταιών και Προφήτη Δανιήλ 3, Κεραμεικός).
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ.
Ώρα προσέλευσης: 8.30 μμ.
Η παράσταση αρχίζει στις 9.00 ακριβώς.

Λεωφορείο θα αναχωρήσει από το σχολικό συγκρότημα 9ο-11ο-31ο Δ.Σ. Πειραιά (Ψαρρών και Θεσσαλονίκης) στις 19.30 και θα περάσει από το Δημοτικό Θέατρο στις 20.00.

Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για το αδιαφιλονίκητο φαβορί της προηγούμενης σεζόν, σε νέα σκηνοθεσία και ερμηνείες. Είναι ένα έργο βαθιάς συγκίνησης, που εκπλήττει για την τόλμη του θέματος και την αλήθεια του. Ένα ρεαλιστικό σε πρώτη ανάγνωση δράμα, που φαίνεται να ακουμπάει γερά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, ενώ ταυτόχρονα φορτίζεται με ψυχαναλυτικές αιχμές.
Μια μάνα και οι δυο γιοι της –ο ένας με σχιζοφρένεια- από την Τιφλίδα ζουν στην Αθήνα. Με αφορμή τις περιπέτειές τους, η αγάπη ανακηρύσσεται ως ζωτικής σημασίας ανάγκη της ανθρώπινης ύπαρξης, ως το ‘γάλα’ της ανθρωπότητας. Το έργο έτσι αποκτά μια συμβολική ισχύ κι αυτή φαίνεται να είναι η πιο συνειδητή πρόθεση του συγγραφέα. Η μάνα, η πατρίδα δεν έχει γάλα για να θηλάσει τα παιδιά της. Σ’ αυτά τα παιδιά πλέκει ύμνους ο συγγραφέας. Σ’ αυτά τα νιάτα, τα αδιέξοδα, τα απελπισμένα, τα προγραμμένα από την ασπλαχνιά των καιρών και των τόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: