Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
Βρισκόμαστε στην τελευταία περίοδο του σχολικού έτους και τα σχολεία του Δήμου Δραπετσώνας δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Βασικότερη αιτία είναι η χρόνια υποχρηματοδότηση της παιδείας.
Ταυτόχρονα ο Δήμος Δραπετσώνας δεν έχει αποδώσει στα σχολεία ούτε τα ανεπαρκή αυτά κονδύλια: Οφείλει στα σχολεία χρήματα από το 2004 και από το 2006! Πρόκειται για ένα ποσό τουλάχιστον 140.000€! Τα χρήματα αυτά που προορίζονται αποκλειστικά για τις ανάγκες των σχολείων, τα έχει πάρει ο Δήμος από την Περιφέρεια και τα έχει χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς που δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση.

Η σχολική ζωή ασφυκτιά από την παρατεταμένη λιτότητα εις βάρος των δημόσιων αγαθών. Οι γονείς αναγκάζονται όλο και περισσότερο να πληρώνουν (από το χαρτί του φωτοτυπικού μέχρι τις εκπαιδευτικές εκδρομές) για ένα δημόσιο σχολείο που παραμένει φτηνό και ανεπαρκές.
Μπροστά στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση η εκπαιδευτική κοινότητα της Δραπετσώνας δεν έμεινε απαθής. Ο Σύλλογός μας, εδώ και ένα χρόνο, μαζί με την Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων Γονέων, διεκδίκησε την απόδοση των χρημάτων στα σχολεία. Συναντηθήκαμε πολλές φορές με τη Δημοτική Αρχή όπου απαιτήσαμε την άμεση καταβολή των χρημάτων στα σχολεία, ενημερώσαμε με ανακοίνωσή μας τους Δημότες της Δραπετσώνας για την κατάσταση στα σχολεία, αναρτήσαμε πανό και αναδείξαμε τα προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου.

Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δε δεσμευόταν ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά αμφισβητούσε την ύπαρξη του χρέους και ισχυριζόταν ότι τα σχολεία χρωστάνε στο Δήμο!
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4-04-2008, η Δημοτική Αρχή (εκπροσωπήθηκε από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Φωτίου, Αξυπόλυτο, Πεταβραντζή) κάτω από την ασφυκτική πίεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την ύπαρξη του χρέους των 140.000€ στα σχολεία. Δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την καταβολή των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές.

Καλούμε τo Δήμο Δραπετσώνας να καταβάλει άμεσα τα χρήματα που οφείλει στα σχολεία. Από εδώ και πέρα να κατανέμει δίκαια και με διαφάνεια τα εκπαιδευτικά κονδύλια, να τα αποδίδει έγκαιρα και να μην τα διαθέτει για άλλες ανάγκες του Δήμου.
Καλούμε κάθε δάσκαλο, καθηγητή, γονιό και μαθητή να μην επιτρέψει στην οποιαδήποτε δημοτική αρχή να παρακρατεί τα χρήματα των σχολείων.
Καλούμε κάθε δάσκαλο, καθηγητή, γονιό και μαθητή να αγωνιστεί για την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση στο 15% του προϋπολογισμού.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα διεκδικήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα τα χρήματα των σχολείων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: