Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

8ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2008


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ø Ασφαλιστικό
Ø Για την ονοματοδοσία των σχολείων
Ø Αιμοδοσία
Ø Απλήρωτοι οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι
Ø Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων στη ΔΕΗ και στους ΟΤΑ
Ø Ο Δήμος Κερατσινίου δεσμεύτηκε να δώσει τα λεφτά στα σχολεία
Ø Ετήσιος χορός του Συλλόγου
Ø Θεατρική παράσταση
Ø Συνεδρίαση Παιδαγωγικής- Πολιτιστικής Ομάδας
Ø Μαθήματα αντισφαίρισης
Ø Συζήτηση εκπαιδευτικών και γονιών για τα νέα βιβλία



Αντιασφαλιστκή επίθεση:
ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΛΙΓΟΤΕΡΑ
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Θα το επιτρέψουμε;
Όλοι στις απεργίες!
Όλοι στους δρόμους και τα συλλαλητήρια!


ΘΕΜΑ 1ο
Νέος αντιασφαλιστικός νόμος: ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νόμο. Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές και τι σημαίνουν για τους ασφαλισμένους και ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς;

Σήμερα ένας εκπαιδευτικός που βγαίνει στη σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσίας παίρνει σύνταξη περίπου 1700 Ευρώ και 50.000 εφάπαξ. Το 36% του 1700 είναι το ποσό που δίνουν τα δύο επικουρικά ταμεία το ΤΕΑΔΥ και το ΜΤΠΥ. Το υπόλοιπο 64% είναι κύρια σύνταξη. Η κύρια σύνταξη είναι το 80% του τελευταίου βασικού μισθού. Από τις 1/1/2008 και σταδιακά μέχρι το 2015 έχουμε σταδιακή μείωση του τελικού ποσού της βασικής σύνταξης. Δηλαδή με τις ρυθμίσεις του ν. Ρέππα του ν. 3029/2003, ο υπολογισμός της κύριας σύνταξης θα γίνεται στο 70% όχι του τελευταίου μισθού αλλά του μέσου όρου της τελευταίας πενταετίας. Αυτό σημαίνει μείωση 15% του ποσού της κύριας σύνταξης, δηλαδή 160 €.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου (Πετραλιά) προβλέπονται:

Ø Ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Για κάθε κλάδο εργαζομένων προβλέπεται ένα ταμείο κύριας ασφάλισης, ένα επικουρικής και ένα πρόνοιας. Συγκεκριμένα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους προβλέπεται:
1. δημιουργία ταμείου κύριας ασφάλισης, (μέχρι τώρα η κύρια σύνταξη δινόταν από τον κρατικό προϋπολογισμό),
2. ένα ταμείο επικουρικής ασφάλισης, το «Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ ΤΕΑΔΥ (Δημοσίων Υπαλλήλων)», το οποίο θα δίνει την επικουρική σύνταξη, και
3. ένα ταμείο Πρόνοιας, το «Ταμείο Πρόνοιας Υπαλλήλων Δημοσίου και ΝΠΔΔ», το οποίο θα δίνει το εφάπαξ. Όσο και αν ψάξαμε, δεν βρήκαμε πουθενά το δεύτερο επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων του Δημοσίου, το ΜΤΠΥ (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων). Αυτό σημαίνει ότι ενσωματώνεται στο νέο ταμείο επικουρικής ασφάλισης, με συνακόλουθη μείωση της σημερινής σύνταξης κατά 16%, δηλαδή 290 € περίπου; Θεωρούμε ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε καχύποπτοι όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης. Μεγάλα ερωτηματικά προκύπτουν και από τη μέχρι τώρα στάση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αλλά και των Ομοσπονδιών του Δημοσίου, που τηρούν σιγή ιχθύος γύρω από το θέμα. Η Κυβέρνηση καλείται να δώσει επίσημα απαντήσεις γύρω από την τύχη του ΜΤΠΥ.

Ø Για κάθε έτος πρόωρης εξόδου στη σύνταξη, το τελικό ποσό της σύνταξης θα μειώνεται κατά 6% έναντι 4,5% όπως προβλέπει ο νόμος Ρέππα - Χριστοδουλάκη.

Ø Για έξοδο χωρίς όριο ηλικίας θα απαιτούνται 40 χρόνια δουλειάς σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλειας - π.χ. δημόσιο και Ι.Κ.Α. - από 37 έτη που ήταν σήμερα. Τα 37 έτη θα ισχύουν πια μόνο αν είναι όλα τα χρόνια στο ίδιο ταμείο ασφάλισης, κάτι εξαιρετικά δύσκολο σε πλήθος περιπτώσεων.

Ø Για άντρες και γυναίκες που έχουν διοριστεί προ του 1993 το όριο εξόδου για 35 χρόνια δουλειάς αυξάνεται στο εξηκοστό (60) έτος από 58 χρονών που ήταν.

Ø Για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα απαιτούνται 100 μεροκάματα το χρόνο από 50 που ήταν ως σήμερα. Μέτρο που χτυπά τόσο τους ωρομίσθιους ή μερικά απασχολούμενους όσο και τους οικονομικούς μετανάστες στον ιδιωτικό τομέα.

Τι συνέπειες θα έχουν αυτά τα μέτρα;

1. Εξαιρετικά μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα οι Νηπιαγωγοί και οι Ειδικότητες, λόγω του ότι είχαν πολλά χρόνια αδιοριστίας και υποαπασχόλησης - Αναπληρωτές, Ωρομίσθιοι - δύσκολα στο 65 έτος θα έχουν τα 35 χρόνια εργασίας για πλήρη σύνταξη. Η συνταξιοδότηση σε αυτή την περίπτωση θα σημαίνει και τη δραστική μείωση του τελικού ποσού της σύνταξης.
2. Πολλοί νέοι συνάδελφοι, που διορίστηκαν σε μικρή ηλικία και θα έβγαιναν στη σύνταξη με 37 χρόνια πριν το 65ο έτος τους, τώρα χάνουν αυτό το δικαίωμα αφού ουσιαστικά θα αφαιρεθούν τα χρόνια ασφάλισης στο Ι.Κ.Α. (ως Αναπληρωτές).
3. Η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση των γυναικών με ανήλικο παιδί από το 50ο έτος στο 55ο έτος καταργεί το δικαίωμα αυτό για 8 στις 10 γυναίκες που είναι σε αυτή τη κατηγορία. Ακόμη χειρότερα και για τις γυναίκες που θα διατηρήσουν το δικαίωμα, αυτό ακυρώνεται στην πράξη από το «πέναλτι» του 6% για κάθε χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης.
4. Ως επιστέγασμα σε όλα τα παραπάνω νομοθετεί η Κυβέρνηση την προαιρετική παραμονή στην εργασία μέχρι και 3 χρόνια δηλαδή μέχρι το 68 έτος με «μπόνους» 3,3% στη σύνταξη για κάθε χρόνο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι εάν το τελικό ποσό της σύνταξης είναι δραστικά μειωμένο σε σχέση με το σημερινό, το «προαιρετικό» θα καταστεί καταναγκαστικό.

Λιγότερα – αργότερα – χειρότερα

Από την φιλοσοφία του νομοσχεδίου προκύπτουν όλα τα παραπάνω καθώς και η εμμονή στην μέχρι τώρα ακολουθούμενη πολιτική:
· Περικοπή όλων των ευνοϊκών διατάξεων για πρόωρη συνταξιοδότηση όλων των κλάδων (πλην στρατιωτικών, σωμάτων ασφαλείας, βουλευτών κλπ). Αυτό μήπως σημαίνει και κατάργηση του δικαιώματός μας ως εκπαιδευτικών να βγαίνουμε στη σύνταξη με 30/35 στα 30 χρόνια εργασίας με ηλικία 60 χρόνων;
· Δημιουργία ταμείου «αλληλεγγύης» γενεών με πόρους
α) 10% από τις αποκρατικοποιήσεις,
β) 10% των πόρων κάποιων «ευγενών» ταμείων,
γ) 4% από ΦΠΑ.
Μήπως όλα αυτά αποτελούν πρόσχημα για αύξηση του Φ.Π.Α. (πληρώνουν οι εργαζόμενοι), κοινωνική συναίνεση στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (όποιας έχει απομείνει απ’ τη ληστρική πολιτική των τελευταίων χρόνων), επιχείρηση να καταστούν και τα υπόλοιπα ταμεία προβληματικά;
Εμείς αναρωτιόμαστε – ακόμη κι αν έτσι έχουν τα πράγματα – ποιος διασφαλίζει ότι οι πόροι αυτοί θα πηγαίνουν στο ασφαλιστικό και όχι εκεί που πηγαίνουν τα αποθεματικά των ταμείων για πάνω από 50 χρόνια; Ιδιαίτερα όταν δεν ακούσαμε λέξη από την Κυβέρνηση:

για την εισφοροδιαφυγή,
την ανασφάλιστη εργασία,
τη διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων,
τα χρέη προς τα ταμεία,
την επιστροφή των κλεμμένων.

Αντί αυτών, έχουμε δραστική μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας. Έτσι το κράτος θα δαπανά ακόμη λιγότερα χρήματα για κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση και θα υλοποιείται το σχέδιο για τους τρεις πυλώνες της σύνταξης. Δηλαδή:
o Μια κατώτατη εθνική σύνταξη που θα την παίρνουν όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα των εισφορών τους στα ασφαλιστικά ταμεία 550 ευρώ, πλην των αγροτών.
o Κάθε εργαζόμενος θα συμπληρώνει το άλλο 1/3 της τελικής σύνταξης με το επικουρικό κλαδικό ταμείο του, ένα για κάθε κλάδο. Με αυτό το ποσό η σύνταξη θα προσεγγίζει τα 2/3 του σημερινού ποσού.
o Το υπόλοιπο 1/3 θα καλύπτεται από την ιδιωτική ασφάλεια που θα είναι αποκλειστική ευθύνη του εργαζόμενου. Χρυσές δουλειές για τράπεζες και οργανισμούς, που ήδη έχουν κάνει τα πλάνα τους και αδημονούν για τη «λύση» του ασφαλιστικού. Έτσι θα απαλλάσσονται οι εργοδότες από τη συμμετοχή στην κοινωνική ασφάλιση τουλάχιστον κατά το 1/3.


Θα το επιτρέψουμε;
Τέλος, επειδή σκόπιμα καλλιεργείται η εντύπωση πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δε θα θίξει το δημόσιο αποκαλύπτουμε ότι αυτό είναι αναληθές. Το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Απασχόλησης αφορά τον ιδιωτικό τομέα γιατί ο δημόσιος τομέας είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου θα ακολουθήσει νόμος του Υπουργείου Οικονομίας που θα αφορά τον δημόσιο Τομέα.
Έτσι έγινε και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις ασφαλιστικών νόμων.
Το διακύβευμα αφορά όλα «τα ιερά και τα όσια» της εργατικής τάξης και η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία, πανεργατική και να στηρίζεται στη βάση των εργαζομένων.

Αγώνας μέχρι τη νίκη ή δουλειά μέχρι το θάνατο;
Απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προβάλλουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, επιδιώκοντας να συνδιαμορφώσουμε ένα μαχητικό και συνεκτικό πλαίσιο διεκδικήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα κινείται γύρω από τους άξονες του ασφαλιστικού, των μισθών (το ύψος των συντάξεων εξαρτάται από το βασικό μισθό), τις εργασιακές σχέσεις και την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία και την πολιτική της ιδιωτικοποίησης σε Παιδεία – Υγεία – ΔΕΚΟ.








ΘΕΜΑ 2o
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την εγκύκλιο του ΥΠ.Ε.Π.Θ. για την
«ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»
Η επιχείρηση «ονοματοδοσίας» των σχολείων, στην οποία προχωρεί το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του προς τους Συλλόγους Διδασκόντων δεν είναι μια τωρινή υπόθεση. Ήδη ο ν. 1566/85, το Π.Δ. 201/98 και η εγκύκλιος του 2002 «Αρχές για τον κανονισμό λειτουργίας των σχολείων» κάλεσε τα σχολεία να δώσουν ιδιαίτερο στίγμα και ταυτότητα στα σχολεία.
Όμως τα λαμπερά ονόματα στην πρόσοψη των σχολείων δεν μπορούν να αναβαθμίσουν ως δια μαγείας τη σημερινή γκρίζα και μελαγχολική εκπαίδευση, ούτε να συμβάλλουν στην ιστορική γνώση και την πολιτιστική συνείδηση των παιδιών όταν:
· Η υποχρηματοδότηση εντείνει την απαξίωση και υποβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.
· Τα κενά σε εκπαιδευτικούς, η άθλια κτιριακή κατάσταση, η ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή αποτελούν τον κανόνα του δημόσιου σχολείου.
· Τα νέα βιβλία και αναλυτικά προγράμματα οδηγούν στη συρρίκνωση της γνώσης προς όφελος ενός αδιάκοπου βομβαρδισμού σκόρπιων και κατευθυνόμενων πληροφοριών.
· Στα νέα βιβλία η ποίηση και η πεζογραφία παραγκωνίζονται και τη θέση τους παίρνουν συνταγές μαγειρικής, διαφημίσεις, οδηγίες χρήσης, ηλεκτρονικά παιχνίδια πολυεθνικών εταιριών κλπ.
Από την άλλη πλευρά, οι εκπαιδευτικοί της πράξης καθορίζουν την παιδαγωγική τους δράση με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες της σχολικής τους κοινότητας. Συνεπώς αντιμετωπίζουν και τις διαδικασίες ονοματοδότησης των σχολείων ως απόρροια αυτών των αναγκών και δυνατοτήτων.
Αν και όποτε κάποιος Σύλλογος Διδασκόντων κρίνει σκόπιμο να δώσει όνομα στο σχολείο του θα το κάνει με τον τρόπο και τις διαδικασίες που ο ίδιος θα καθορίσει και όχι ως διεκπεραιωτής γραφειοκρατικών οδηγιών. Άλλωστε από πουθενά δεν προκύπτει υποχρεωτικός χαρακτήρας στη διαδικασία αυτή.
Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πιστεύει ότι οι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν έχουν κανένα λόγο, ούτε είναι υποχρεωμένοι, να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία της – εδώ και τώρα – μαζικής και κεντρικά ελεγχόμενης ονοματοδοσίας.

ΘΕΜΑ 3o
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των συναδέλφων στην αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας την Τρίτη 22-01-2008.
Προσήλθαν 54 συνάδελφοι και κατάφεραν να δώσουν αίμα 42. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Ειδικοτήτων και ιδιαίτερα των συναδέλφων Γυμναστών.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή και τη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας.


ΘΕΜΑ 4ο
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟN ΟΚΤΩΒΡΙΟ!!! Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.Ε.Π.Θ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι συνάδελφοι Ωρομίσθιοι έχουν πληρωθεί μονάχα για τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο του 2007 και βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Αυτή η απαράδεκτη τακτική του ΥΠ.Ε.Π.Θ., που εντάσσεται στη χρόνια κυβερνητική πολιτική υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, συνεχίζει να εμπαίζει τους συναδέλφους Ωρομίσθιους και να καταστρατηγεί τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Επισημαίνουμε επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. δεν υλοποίησε ούτε τις ελάχιστες δικές της δεσμεύσεις που είχε αναλάβει κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Απεργίας μας για αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των Ωρομισθίων από 7 ευρώ σε 10 ευρώ.
Επιπλέον, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που έδωσε στη δημοσιότητα η Κυβέρνηση, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα απαιτούνται 100 ένσημα το χρόνο από 50 που ήταν ως σήμερα. Μέτρο που πλήττει καίρια τους συναδέλφους Ωρομίσθιους αφού δε συμπληρώνουν τόσα ένσημα από τη δουλειά στο Σχολείο και δε θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο Σύλλογος στέκεται στο πλευρό των Ωρομίσθιων συναδέλφων, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και την πολιτική του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και της Κυβέρνησης και καλεί τη Διοίκηση να τους αποδώσει άμεσα όλους τους οφειλόμενους μισθούς τους.
Απαιτούμε την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, τώρα!

ΘΕΜΑ 5ο
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Πειραιά “H ΠΡΟΟΔΟΣ” δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζόμενων που ξετυλίγονται αυτή την περίοδο (εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη ΔΕΗ, στις Τράπεζες, στους Λιμενεργάτες κ.λπ.). Πιστεύουμε ότι η μάχη που δίνουν είναι μάχη που αφορά όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα για τα ασφαλιστικά, οικονομικά, εργασιακά δικαιώματα καθώς επίσης και την εναντίωση στις ιδιωτικοποιήσεις και στην επιχειρηματική λειτουργία του δημοσίου. Οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που πέρσι με τη Μεγάλη Απεργία μας των 6 εβδομάδων αγωνιστήκαμε για τα δικαιώματά μας αλλά και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας, ξέρουμε καλά πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει να συντονίζονται οι αγώνες των εργαζομένων, να προβάλλουν τα καθολικά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, να είναι αλληλέγγυοι, να συστρατεύονται, να συμπορεύονται. Οι Κυβερνήσεις πάντα προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους, βάζοντας τον έναν ενάντια στον άλλον. Το ίδιο επιδίωξαν και πέρσι με τη δική μας Απεργία. Δεν το κατάφεραν και δε θα το καταφέρουν ούτε τώρα. Αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, για τα δικαιώματα μας και τις ανάγκες μας. Μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας στους δρόμους και στις απεργίες, για να μεγαλώσει το ποτάμι της εργατικής οργής και να παρασύρει τα αντεργατικά κυβερνητικά σχέδια.


ΘΕΜΑ 6ο
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Στις 14-02-2008 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών και γονέων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου για τα χρήματα που ο Δήμος Κερατσινίου οφείλει στα σχολεία από το 2006 (Χρωστάει στα σχολεία 433.000€!).
Μετά την παρέμβαση εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών και γονέων που ήταν στην αίθουσα, το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης και αποφασίστηκε ομόφωνα η καταβολή των χρημάτων σε 4 τριμηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση στο τέλος Φεβρουαρίου του 2008.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης καταγγέλθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τονίστηκε ότι η χρόνια υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης από το Κράτος αποτελεί τη βασικότερη αιτία όλων των προβλημάτων των σχολείων. Τα χρήματα των λειτουργικών δαπανών δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων και έγινε σαφές προς όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα ανεχτεί καμία καθυστέρηση στις οφειλές του Δήμου προς τα σχολεία.
Παράλληλα αναφέρθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζουν σήμερα τα περισσότερα σχολεία, ως προς την κατάσταση των κτιρίων, των κενών εκπαιδευτικών, των ελλείψεων σε βιβλία και ζητήθηκε από τη Δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να σταθεί δίπλα στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τέλος έγινε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι παρόντες και απέναντι στη δημοτική αρχή κάθε φορά που θα τολμήσει να βάλει χέρι στα λιγοστά χρήματα που προορίζονται για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

ΘΕΜΑ 7o
ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας., Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη μας ταξίδεψαν με τις μοναδικές φωνές τους, μας ξεσήκωσαν, μας συνεπήραν. 270 συνάδελφοι παρακολούθησαν την παράσταση κι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι!
Στο απεργιακό ταμείο του Συλλόγου μας προστέθηκαν 1.190 ευρώ. Και του χρόνου!

ΘΕΜΑ 8ο
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Περισσότεροι από 100 συνάδελφοι παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Το γάλα" με τη συγκίνηση να παραμένει αμείωτη σε όλη τη διάρκεια της παράστασης! Την επόμενη χρονιά θα παρακολουθήσουμε περισσότερες παραστάσεις.



ΘΕΜΑ 9ο
Παιδαγωγική - Πολιτιστική Ομάδα

Ο Σύλλογος μας έχει προγραμματίσει τις εξής δραστηριότητες:
ü Εκδήλωση - συζήτηση για το περιβάλλον
ü Επίσκεψη - ξενάγηση σε αρχαιολογικό χώρο
ü Εκδρομή στο εξωτερικό στο τέλος Ιουνίου.
Η Παιδαγωγική - Πολιτιστική Ομάδα θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 17-03-2008 στις 19:30 στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά προκειμένου να βοηθήσει στην προετοιμασία των εκδηλώσεων του Συλλόγου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν με την συμμετοχή τους τις δραστηριότητες του Συλλόγου.


ΘΕΜΑ 10ο
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια των αθλητικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων του οργανώνει μαθήματα τένις από έμπειρους συναδέλφους προπονητές σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πειραιά.
Τα μαθήματα θα γίνονται στα γήπεδα του Ομίλου που βρίσκονται στη Φρεατίδα (ακτή Θεμιστοκλέους 86) κάθε Σάββατο. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2008 στις 5 μ.μ. στα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Πειραιά ακτή Θεμιστοκλέους 86.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα :
· 6948 304080 (Τάσος Κροκίδας συνάδελφος προπονητής)
· 6944 605921 (Τάσος Μεντάκης Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου μας)

ΘΕΜΑ 11ο
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ


Mαθητές, γονείς και δάσκαλοι απέναντι στα νέα βιβλία του δημοτικού σχολείου

O σύλλογος εκπαιδευτικών Πειραιά «η Πρόοδος»& οι σύλλογοι γονέων 1ου , 3ου και 4ου
δημοτικών σχολείων Δραπετσώνας συζητούν για τα νέα βιβλία, τα νέα αλλά και τα χρόνια μορφωτικά προβλήματα του δημόσιου σχολείου την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 11.00 π.μ.στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας. Eισηγητές: Στέλιος Μαρίνης (μαθηματικός), Πέτρος Μενδώνης (δάσκαλος)




Δεν υπάρχουν σχόλια: