Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟN ΟΚΤΩΒΡΙΟ!!!

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟN ΟΚΤΩΒΡΙΟ!!!
Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.Ε.Π.Θ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι συνάδελφοι Ωρομίσθιοι έχουν πληρωθεί μονάχα για τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο του 2007 και βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Αυτή η απαράδεκτη τακτική του ΥΠ.Ε.Π.Θ., που εντάσσεται στη χρόνια κυβερνητική πολιτική υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, συνεχίζει να εμπαίζει τους συναδέλφους Ωρομίσθιους και να καταστρατηγεί τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Επισημαίνουμε επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. δεν υλοποίησε ούτε τις ελάχιστες δικές της δεσμεύσεις που είχε αναλάβει κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας μας για αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των Ωρομισθίων από 7 ευρώ σε 10 ευρώ.
Επιπλέον, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα απαιτούνται 100 ένσημα το χρόνο από 50 που ήταν ως σήμερα. Μέτρο που πλήττει καίρια τους συναδέλφους Ωρομίσθιους αφού δεν συμπληρώνουν τόσα ένσημα από τη δουλειά στο σχολείο και δεν θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο Σύλλογος στέκεται στο πλευρό των Ωρομίσθιων συναδέλφων, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και την πολιτική του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και της Κυβέρνησης και καλεί τη Διοίκηση να τους αποδώσει άμεσα όλους τους οφειλόμενους μισθούς τους.
Απαιτούμε την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, τώρα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο πιστεύετε ότι είναι νόμιμο ως εκπαιδευτικός Ωρομίσθιος να χρεώνομαι κάθε μήνα 1.2ευρώ για έξοδα μηχανογράφησης και ενημέρωσης του μηνιαίου μισθού που θα έχω να λαμβάνω όποτε και αν και το ανεπανάληπτο στο σημείωμα αποδοχών για το δώρο Χριστουγέννων το ποσό των 5,4ευρώ! Δηλαδή μας κοροιδεύει η Διεύθυνση Πειραιά? Πληρώνω εγώ και οι συνάδερφοί μου Ωρομίσθιοι περί τα 29 ευρώ το χρόνο για να βγάλει η Διεύθυνση τα έξοδα μηχανογράφησης και για να με ενημερώνουν τι ΘΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ??????θα ήθελα μια απάντηση στο εύλογο ερώτημα μου.Καθ'ότι όταν επικοινώνησα με την εκκαθάριση στην Διεύθυνση Πειραιά με ενημέρωσαν με αφοπλιστικό τρόπο ότι έτσι γίνεται παντού και επειδή έχουν δώσει σε εξωτερικό συνεργάτη την μηχανογράφηση τόσο είναι η ΣΥΜΦΩΝΙΑ μαζί του!!!! Έχοντας δουλέψει και στην Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και στην Διεύθυνση Σερρών όπου φυσικά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται!!!! (βέβαια δεν μας ενημέρωνα ποτέ για το τι θα έχουμε να λαμβάνουμε,παρά μόνο την βεβαίωση αποδοχών μας έδιναν και ΜΟΝΟ στους ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ έδιναν τέτοια σημειώματα αποδοχών)Φέτος πέφτω από τα σύννεφα με τα συστήματα του Πειραιά.
Ειλικρινά θα ήθελα μια απάντηση επί του θέματος